Breadcrumbs

Betere seks: met je handen de juiste mood creëren

Intimiteit betekent eigenlijk dat je je lichaam openstelt zodat je partner het mag ontdekken. Om dit samen te doen en van elkaar te genieten gebruiken jullie je handen om te voelen, tasten, masseren en zachtjes te knijpen. Zo worden jullie naar nieuwe sensatie geleid en kunnen jullie een nauwe(re) band scheppen, zeker als het de eerste keer is dat jullie elkaars lichaam ontdekken. We geven je in dit artikel een paar ideeën en tips zodat je goed gebruik kan maken van de sensualiteit die achter je handen schuilt.

 

Ongemakkelijke momenten

Of je hand nu per ongeluk wegglijdt, eruit glijdt of dat je misgrijpt, ongemakkelijke en gênante momenten halen je snel uit de stemming. Zulke ongelukjes hoeven niet te betekenen dat je moet stoppen elkaar te verwennen! De beste manier om hiermee om te gaan is er samen om lachen, want het is tenslotte grappig als je er samen de lol van inziet. Daarna kunnen jullie rustig verder gaan waar jullie mee bezig waren.

 

Laat jezelf gaan!

Als je veel zin hebt om te vrijen, heb je weinig prikkels nodig om snel opgewonden te raken. Het scheelt ook erg veel als je bij iemand bent die je gemakkelijk doet voelen en die je vertrouwt. Als je je over iets zorgen maakt waardoor je je niet helemaal op je partner kan concentreren (bvb een irritatie tussen jullie beiden), moet je proberen om je hoofd leeg te maken zodat je je kan laten gaan in de daad. De kleinste afleiding kan immers al een grote struikelblok zijn, en dat vermijd je best als je van elkaars lichaam wilt genieten.

Je kleding uittrekken in bijzijn van je partner kan bijzonder opwindend zijn, net als het strelen, aanraken, masseren en kussen van elkaars lichaam. Begin daarom langzaam en ga niet te haastig te werk. Haast kan soms de sfeer verpesten. Ga van de schouders naar de armen, terug naar boven richting hals en dan omlaag naar de sensuele zones. Blijf aandachtig in wat jullie bij elkaar doen en geef niet plotseling plankgas als jullie beiden een goed ritme bereikt hebben. Je handen of armen kunnen een erogene zone zijn, zo niet, zijn ze op z’n minst dé sleutel tot jullie seksuele ontdekkingstocht.

 

Een paar ideeën

Bij hem: je hebt waarschijnlijk al gehoord van het frenulum, het stukje dat net onder de eikel zit. Hier komen een aantal zenuwen samen die samen dé knop tot seksueel genot zijn. Alleen al met je vinger erlangs gaan zal de zenuwen stimuleren en je maakt hem er helemaal gek mee. Succes gegarandeerd!

Bij haar: zoals je wellicht weer is de clitoris de meest gevoelige plek bij een vrouw en kan je dit stimuleren om aar seksueel op te winden. In tegenstelling tot het frenulum, wordt deze stimulatie wat anders aangepakt. Je gaat hier best op ontdekking met je vingers om na te gaan wat je partner goed en slecht vindt op basis van haar reacties. Elk meisje is anders, dus is het belangrijk af te spreken wat je wel en niet lekker vindt.