Wat volgt is geen artikel over alle avontuurlijke seksstandjes die je kunt uitproberen. Het is niet zo dat we niet graag nieuwe dingen proberen, maar soms is het goed om terug te gaan naar de basis, vooral als je je dichter bij je partner wilt voelen. Als je nog maar kort een relatie hebt en je hebt moeite om je te laten gaan in de slaapkamer of je bent al langer samen maar je voelt afstand ontstaan tussen jullie, dan zijn hier 5 manieren om je intimiteit in bed te verdiepen.

1. Masturberen

De seksuele verlangens binnen een koppel lopen niet altijd synchroon. Soms zit je libido niet op dezelfde golflengte als dat van je partner en vice versa. Dat kan seksuele frustraties opwekken of misschien voelt de andere zich verplicht om op avances in te gaan, zonder dat hij of zij op dat moment zelf zin heeft.

Als je je voldoende op je gemak voelt om te masturberen waar je partner bij is, is dat een uitstekende oplossing. Je kunt dan je seksuele frustratie loslaten, wetende dat je partner het accepteert. Als je masturbeert terwijl je naast je partner ligt, kan dat hem of haar ook in de stemming brengen. Een win-win situatie dus!

2. Bekentenis op het hoofdkussen

Je denkt misschien dat praten over je emoties in bed de liefde verdrijft, maar in feite kunnen bekentenissen op het hoofdkussen helpen je seksleven op te peppen. Communicatie is belangrijk voor een fijne seksuele relatie. Praten en knuffelen na het vrijen is een geweldige manier om je open te stellen voor elkaar en je band te versterken.

Praten in bed ontspant de sfeer tussen geliefden en is de perfecte gelegenheid om te praten over wat je wel en niet leuk vindt, seksueel of op een ander vlak. Een goede intimiteit en een beter begrip zijn factoren die een bevredigend seksleven voor beide partijen bevorderen, want dan voel je je meer op je gemak bij elkaar.

3. Makkelijke seksstandjes

Hoewel het altijd leuk is om nieuwe en niet zo voor de hand liggende standjes uit te proberen, zijn de eenvoudigste houdingen vaak de beste. Wie staat er nu liever tegen een muur dan comfortabel in een bed te liggen?

Bij eenvoudige standjes zoals de missionarishouding kan je ook kussen en intimiteit met je partner ontwikkelen. En aangezien je al in bed ligt, hoef je je niet te verplaatsen om daarna te knuffelen. Sommige van onze favoriete no-nonsense seksstandjes zijn face-to-face, zittend, schrijlings of van achteren.

4. Glijmiddel aanbrengen

Vaak wordt ten onrechte aangenomen dat glijmiddel alleen wordt gebruikt bij vaginale droogte en om ongemak tijdens het vrijen te voorkomen. Hoewel glijmiddel nuttig is in deze situaties, is het ook ideaal om je genot te verhogen en zouden alle koppels het moeten gebruiken.

Het brede gamma van glijmiddelen van Durex biedt verschillende sensaties, temperaturen en aroma's. Een glijmiddel kan zowel bij orale seks, voorspel als penetratie het plezier verhogen.

5. Durf ondeugend te zijn

Vanilleseks is leuk, maar sluit niet uit dat je je af en toe aan lichte sm-ervaringen waagt. Je relatie oppeppen betekent niet alleen dat je uit je comfortzone komt en je laat gaan. Je stoutste verlangens en fantasieën met je partner delen helpt ook om jullie intimiteit te ontwikkelen.

Ondeugende spelletjes zijn niet beperkt tot zwepen en kettingen, je zou 50 tinten spelen kunnen proberen of de erotische kaart kunnen trekken met ons assortiment sex toys. Van penisringen tot vibrators, er zijn heel wat manieren om van de gebaande paden af te dwalen. Accessoires zijn één ding, maar probeer gewoon in het oor van je partner te fluisteren wat je met hem of haar wilt doen en ontdek nieuwe gedeelde geneugten.

RB-M-00815

Medische hulpmiddelen CE. We wijzen op het belang van condooms bij de preventie van hiv (aids) en andere soa's. Lees zorgvuldig de bijsluiter. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional. Producent: RB Healthcare UK Ltd. 2008004. Januari 2020.