Suzanne Mensen (38, zij/haar), schrijver, journalist en podcastmaker.

Ik heb een dochter van 7. Zij krijgt nu al les over consent, op een heel natuurlijke manier. Ik viel bijna van m’n stoel toen ik dat hoorde, zó blij was ik. Ik kan me niet herinneren dat we uitgebreide seksuele voorlichting kregen op school. Het ging vooral over penis-in-vaginaseks, het was erg gericht op voortplanting. Niets over plezier, en slechts mondjesmaat informatie over voorbehoedsmiddelen. Alsof homoseksualiteit niet bestond.

Ik heb bijna alleen maar homovrienden, die heel open zijn. Zij inspireren mij om meer mezelf te zijn. Ik moet altijd huilen bij ANNE+, omdat het gaat over jonge meiden die open zijn over hun seksualiteit – dat had ik ook gewild. Ik heb mezelf jaren tekortgedaan, en deed alsof ik op jongens viel. Als ik op school wél iets geleerd zou hebben over seksuele diversiteit, was ik eerder open geweest over wie ik ben.

Daten vond ik maar spannend. Toch hebben mijn vrienden me gepusht om op een date te gaan. Iemand versieren in een bar is niets voor mij, maar via datingapps lukte het wel. Uiteindelijk ben ik tijdens Pride keihard door mijn vriendin versierd, we zijn nu twee jaar samen.

Ik was vroeger erg onzeker, vond het doodeng om me uit te kleden waar iemand bij was. Nu ik een vaste partner heb krijg ik veel bevestiging, dat helpt ontzettend. Ik ben gek op haar. Ze laat écht blijken dat ze me mooi en sexy vindt, waardoor ik mezelf ook mooi en sexy ben gaan vinden. Dankzij haar durf ik nu bijvoorbeeld ook seks te hebben met het licht aan.

Ik kan met haar goed praten over wat ik wel en niet fijn vind in bed, we zijn heel open tegen elkaar. Na de seks hebben we vaak een nabespreking om nog even door te nemen wat we fijn vonden. Dat hebben we nooit met elkaar afgesproken maar is zo ontstaan. Dat maakt onze seks nog beter.

Wil je meer weten, bekijk dan hier de video van Suzanne.

Tekst en foto's van Winq x Durex