Als lesbische seks nieuw is voor jou – bijvoorbeeld omdat je sinds kort voor het eerst een relatie hebt met iemand van hetzelfde geslacht – dan schrikt dat jou misschien een beetje af. Er is uiteraard heel wat informatie te vinden die je kan helpen bij je coming-out als homo- of biseksueel, maar in hoeverre gaat die in op de vragen die je kan hebben als je voor het eerst lesbische seks wilt hebben?

Wees gerust, wij kunnen je alles vertellen over lesbische seks. Heb je vragen over hoe je moet beginnen aan lesbische seks? Zoek je producten die het genot van jou en je partner kunnen verhogen? Het komt allemaal aan bod in onze inleiding over lesbische seks.

Wat is lesbische seks?

Laten we eenvoudig beginnen: wat bedoelen we eigenlijk als we het over lesbische seks hebben? Volgens verouderde, traditionele opvattingen gaat seks altijd gepaard met penetratie, maar niets is minder waar. In essentie gaat seks over elke intieme, seksuele handeling die je met een partner ervaart en waarbij de geslachtsdelen gestimuleerd worden.

Lesbische seks kan dus gaan over elkaar masturberen, orale seks (cunnilingus), het gebruik van seksspeeltjes en ‘tribben’, waarbij je je erogene zones tegen die van je partner aanwrijft.

Hoe werkt lesbische seks?

Hoe lesbische seks werkt, hangt af van het type van stimulatie waar jij en je partner voor kiezen. Welke vorm van stimulatie je kiest, kan ook invloed hebben op de standjes waar je tijdens de seks mee wilt experimenteren. Ruim gezien kan lesbische seks in drie categorieën onderverdeeld worden:

  • Oraal
  • Manueel
  • Tribben

Orale stimulatie (cunnilingus)

Orale stimulatie gebeurt op dezelfde manier als bij heterokoppels. De erogene zones van de vulva worden hierbij gestimuleerd met de mond en de tong.

Manuele stimulatie (vingeren)

Bij manuele stimulatie, of stimulatie met de handen, worden de vingers gebruikt om erogene zones zoals de clitoris te stimuleren, waarbij ook penetratie in de vagina mogelijk is.

Tribben (waaronder scharen)

Scharen maakt deel uit van de veel bredere categorie van tribben, waarbij je je geslachtsdelen tegen je partner wrijft. Bij scharen wrijf je je vulva tegen die van je partner. Meer informatie over scharen vind je in ons artikel Alles wat je moet weten over tribben.

Naast de gebruikelijke vormen van stimulatie kunnen ook seksspeeltjes gebruikt worden. Speeltjes zoals dildo’s of vibrators kunnen als primaire vorm van stimulatie gebruikt worden, of om een extra dimensie toe te voegen aan een andere vorm van stimulatie tijdens lesbische seks.

Zo kan de Durex Orgasm Intense vibrator een goede manier zijn om de erogene zones van jou of je partner tijdens de seks te stimuleren met intense vibraties.

Hoe voelt lesbische seks?

Je weet nu wat lesbische seks is, maar hoe voelt het eigenlijk? Zoals alles wat met seks te maken heeft, is het niet eenvoudig uit te leggen als je nog nooit een orgasme gehad hebt of als je erogene zones nooit eerder door jezelf of een partner gestimuleerd zijn.

Wat we wel kunnen vertellen, is dat het even bevredigend kan zijn als elke andere vorm van seks. Het kan een heerlijk genot zijn om met je partner te delen, en in de juiste omstandigheden kan het adembenemend zijn.

Denk er wel aan dat het erg belangrijk is dat zowel jij als je partner instemmen met wat er gebeurt. Als je er vooraf met je partner over praat, zul je niet alleen meer ontspannen zijn, maar kunnen jullie samen ook basisregels en grenzen afspreken.

Hoe doe je aan lesbische seks?

Er bestaan geen strikte of duidelijke regels wat lesbische seks betreft. Als je niet goed weet waar te beginnen, probeer dan rustig de tijd te nemen met je partner en samen enkele van de verschillende stimulaties uit te proberen om te zien wat jullie beiden fijn vinden.

Als je tips wil over standjes die je bij lesbische seks kunt uitproberen, lees dan zeker onze tribgids, waar we enkele leuke standjes beschrijven waar je mee kunt starten.

Is lesbische seks veilig?

Ook veiligheid is erg belangrijk. Het is een misvatting dat je bij lesbische seks minder risico loopt om een seksueel overdraagbare infectie (soi) op te lopen dan bij heteroseks met penetratie. Dat is niet het geval. Elk seksueel contact met een partner kan tot de verspreiding van soi’s leiden.

Daarom is het belangrijk dat jullie beiden jullie seksuele gezondheid laten nakijken voor jullie voor het eerst samen lesbische seks hebben. Condooms kunnen ook gebruikt worden om over seksspeeltjes zoals dildo’s te trekken, en kunnen snel verwisseld worden als het speeltje tussen beide partners uitgewisseld wordt.

Heb je nog vragen over seks? Van seksstandjes tot seksuele gezondheid, wij bespreken alles wat met seks te maken heeft in onze blog. Zoek je meer informatie over lesbische seks? Bekijk dan zeker onze inleiding tot lesbische seks of gids voor cunnilingus, orale seks voor vrouwen.

 

2022-BE-055