Wat is je favoriete erogene zone?

Seks is niet beperkt tot de penis en de vagina.

Velen onder ons vergeten dat het lichaam wemelt van de erogene zones en verrassend genoeg zijn dat dezelfde bij mannen en vrouwen. Probeer de volgende keer dat je zin hebt in een sensueel moment elke centimeter van het lichaam van je partner te verkennen in plaats van direct naar de meer voor de hand liggende gebieden te gaan.

Als je het gevoel hebt dat je partner belangrijke delen van je lichaam verwaarloost, kan je deze blog de volgende keer dat je het huis verlaat misschien laten openstaan op je laptop...

We starten met de 8 erogene zones die je zeker moet kennen.

1. Lippen

Kussen is voor veel mensen een eerste stap. Een beetje meer aandacht voor de lippen van je partner zal haar helpen om zich op te warmen en haar groen licht geven om verder te gaan.

Probeer dit eens: Kies voor een smachtende kus zoals je in films ziet. Kus de lippen van je partner en wrijf je tong zachtjes tegen die van haar. Als je partner goed reageert, probeer dan ook op haar onderlip te sabbelen.

Of dit: Streel en masseer haar lippen met de jouwe en probeer ze licht tegen elkaar aan te drukken, er zachtjes op te sabbelen of zelfs met je duim te strelen.

2. Hals en nek

De zijkanten van hals en nek bevatten zoveel zenuwuiteinden dat voor sommige mensen een lichte druk op de nek al voldoende is om opgewonden te geraken.

Probeer dit eens: Wissel kusjes in de hals en zacht sabbelen met je tanden af, het contrast is uiterst opwindend. Je kunt ook een kleine dosis pijn toevoegen, door te bijten en te zuigen, als je partner dat leuk vindt.

Of dit: Probeer de huid van je partner te likken vanaf haar nek tot aan haar sleutelbeen.

3. Oren

Het meest sexy deel van het oor is voor velen de oorlel, terwijl voor anderen het fluisteren van zoete woordjes een ideale toegangspoort is. Oren zijn niet voor iedereen een erogene zone. Als je partner een slechte ervaring heeft gehad, doe het dan rustig aan om te zien of je hem of haar op andere gedachten kunt brengen.

Probeer dit eens: Kietel de rand van het oor van je partner met je vinger terwijl je haar haar wegstrijkt.

Of dit: Kus haar hals tot aan het oor en adem er lichtjes op. Zuig daarna op de rand van het oor.

4. Hoofdhuid

Je kent al die spulletjes voor hoofdmassages die op een egel lijken wel, iedereen is er gek op... Maar twee handen zijn altijd beter dan één.

Probeer dit eens: Begin met het haar van je partner te spelen en masseer dan de hoofdhuid met je duim en de tippen van je vingers. Om de sfeer op te warmen, beweeg je je vingernagels zachtjes over haar hoofdhuid om te laten voelen dat je zin hebt.

Of dit: Druk met je vingerkootjes of knijp zachtjes in de huid net boven de nek, rond het gebied waar de haarwortels eindigen. Ideaal om spanning los te laten.

5. Binnenkant van de pols

Omdat de binnenkant van de pols weinig wordt aangeraakt, kan dit gebied bijzonder gevoelig zijn.

Probeer dit eens: Dit werkt goed als je tegenover je partner aan tafel zit. Maak oogcontact terwijl je zachtjes haar pols in je hand houdt en gebruik de duim van je andere hand om de binnenkant van haar pols te kietelen.

Of dit: Niet alle voorspel gebeurt in de slaapkamer. Als je de volgende keer uitgaat en je elkaars handen vasthoudt, gebruik dan je duim om de binnenkant van haar pols te strelen. Misschien kies je een kortere route naar huis dan je gepland had...

6. Tepels

Tepels zitten vol met zenuwuiteinden en zijn een van de meest gevoelige plekjes van het lichaam. Deze zone wordt bij mannen vaak over het hoofd gezien, maar bij sommige mannen zijn hun tepels ongelooflijk gevoelig.

Probeer dit eens: Volg het gebied rond de tepels met je vinger en kus ze zachtjes. Begin lichtjes en wacht af om te zien hoe hij reageert.

Of dit: Om zachtjes te beginnen, blaas je licht op zijn tepels tot je partner om meer vraagt en wissel dan af tussen lange en korte likjes met je tong.

7. Billen

Er zitten miljoenen zenuwuiteinden op de billen. Doe het speels!

Probeer dit eens: Geef je partner een lange rugmassage en nadat je de onderrug hebt gemasseerd, ga je over naar de billen om de temperatuur te doen oplopen.

Of dit: Als je partner je met zijn mond streelt, knijp dan zachtjes in zijn billen om hem laten voelen hoe fijn je het vindt. Sommige mensen vinden het leuk en opwindend om tijdens het vrijen of het voorspel een ondeugende klets op hun billen te krijgen.

8. Voeten

Als je ooit al een pedicure hebt gehad of een goede voetmassage hebt gekregen, dan weet je al waar we het over hebben.

Probeer dit eens: Terwijl je je partner een voetmassage geeft, buig je voorover en stop je brutaal één of twee van haar tenen in je mond.

Of dit: Kietel en kus haar voeten en tenen en knijp er zachtjes in of wrijf ze in met een massagegel zoals de Durex Play Massage Gel met Aloë Vera.

Iedereen wordt graag op een andere manier aangeraakt en wat de ene persoon gek maakt van genot, kan een andere persoon zenuwachtig maken. Maar aandacht besteden aan alle delen van het lichaam van je partner kan een aantal van zijn of haar onvermoede erogene zones onthullen.

Nog meer plekjes? De binnenkant van de dijen, het bekkengebied, de penis en de vagina liggen voor de hand, dus daarover zullen we het niet hebben. Maar we kunnen wel tal van tips met je delen over hoe je een fijne cunnilingus of geslaagde blow job doet en je je handen gebruikt om te spelen als dat is wat je zoekt.

RB-M-00816

Medische hulpmiddelen CE. We wijzen op het belang van condooms bij de preventie van hiv (aids) en andere soa's. Lees zorgvuldig de bijsluiter. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional. Producent: RB Healthcare UK Ltd. 2008004. Januari 2020.