Simpel toch? Een condoom omdoen lijkt dan wel een fluitje van een cent, dat wil nog niet zeggen dat je niks fout kan doen. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten om lekken en scheuren tot condooms die verkeerd zijn omgedaan te vermijden.

Wij geven je hier 5 eenvoudige en snelle stappen die ervoor zorgen dat je het condoom altijd op de goede manier omdoet:

Stap 1

Het eerste wat je moet doen voordat je een condoom gaat gebruiken, is controleren of de houdbaarheidsdatum niet is verstreken. Als dat het geval is, gooi hem dan in de prullenbak en neem een andere. Het controleren van de houdbaarheidsdatum op de verpakking kost maar één seconde tijd en zodra dit is gecontroleerd, ben je klaar voor stap 2.

Stap 2

Open de verpakking heel voorzichtig. Duw het condoom zachtjes naar één kant van de verpakking en scheur het hoekje van de andere kant, waar nu meer ruimte is, open. Zo voorkom je dat het condoom beschadigd raakt of scheurt.

Let op dat je het condoom niet vastpakt met scherpe nagels of ringen om hem niet te beschadigen. Dat zeggen we uit ervaring! Je wilt hem natuurlijk niet kapot maken en daarna een nieuwe moeten zoeken of erger nog: hem per ongeluk scheuren en erachter komen dat het de laatste was.

Stap 3

Controleer dan of het condoom in de goede richting ligt: het uiteinde van het speentje moet naar boven zijn gericht. Houd het speentje vast met je wijsvinger en duim. Als je het condoom per ongeluk verkeerd om omdoet, gooi hem dan weg en neem een nieuwe.

Onder de voorhuid kan sperma zitten, zelfs al zie je niks! Als je het condoom omdraait nadat je hem verkeerd om hebt omgedaan, gaat de werking verloren.

Stap 4

Nu zijn we klaar om het condoom om te doen. Maar zorg er eerst voor dat de penis zich in volledige erectie bevindt. Laat wat extra ruimte van ongeveer een halve duim aan het uiteinde van het condoom vrij en zorg ervoor dat hier geen lucht meer in zit door hem tussen je duim en wijsvinger te houden.

In dit zakje wordt het sperma opgevangen maar als er lucht in zit, kan het condoom klappen, wat natuurlijk het laatste is waar je op zit te wachten. Let daarom goed op deze lucht en ga met een gerust hart verder met stap 5.

Stap 5

Nu hoef je alleen nog maar het condoom af te rollen tot aan de onderkant van de penis terwijl je de luchtbelletjes rondom gladstrijkt. Simpeler kunnen we het niet maken! Je bent klaar!

Heb je nog vragen over hoe je een condoom moet gebruiken of eender welke andere vraag rondom seksualiteit? Ga dan snel naar ons YouTube-kanaal!