Breadcrumbs

Alles draait om de timing

Ben jij klaar voor seks?

Iedereen is op een ander moment klaar voor seks en alleen jij weet wanneer het juiste moment is voor jou. Deze checklist helpt je om te beslissen of je er klaar voor bent of niet. Als je twijfelt, is het beter nog even te wachten. Er is tenslotte maar één keer de eerste.

Voel je je goed bij de gedachte dat je seks zal hebben?
Voel je je fysiek, emotioneel en mentaal klaar voor seks?
Weet je wat seks inhoudt? Penetratie is maar één van de manieren om elkaar seksueel te bevredigen, en orale en handmatige seks kunnen ook leuk zijn. Vergeet niet dat je van orale seks ook een soi (seksueel overdraagbare infectie) kan krijgen, dus gebruik wel een condoom of beflapje (latex vierkantje om het gebied te bedekken).
Vertrouw en respecteer je je partner, en denk je dat hij of zij op dezelfde manier over jou denkt?
Heb je er vertrouwen in dat je kan blijven vasthouden aan veilige seks? Elke keer als je seks hebt, kun je zwanger worden en/of een soi krijgen, dus ook de eerste keer.
Voel je goed bij de locatie en het tijdstip? En je partner ook?
Ben je je bewust van de mogelijke gevolgen van seks? En de persoon met wie je verwacht seks te hebben ook? Zo ja, ben je er dan klaar voor om eventuele problemen aan te pakken?
Is er iets waar je bang voor bent op het gebied van seks? En zo ja, heb je dit besproken met je partner?
Wil je seks hebben omdat je er klaar voor bent of omdat je je zorgen maakt dat je je partner verliest als je het niet doet?
Voelt het goed? Het is goed om naar je instinct te luisteren: als iets niet zo voelt zoals het zou moeten voelen, dan is het misschien goed om iets langer te wachten voordat je een besluit neemt waar je misschien spijt van krijgt.

Ben je er klaar voor om eventuele problemen aan te pakken?