Het abc van homoseksuele contacten tussen mannen

Wat seks betreft, bestaan er geen gulden regels voor homomannen, net zo min als dat voor hetero’s het geval is. Smaken verschillen nu eenmaal. Er zijn echter enkele basisregels die je moet kennen om voluit te genieten.

Ga niet van veronderstellingen uit

Velen gaan ervan uit dat seks tussen mannen altijd met anale seks gepaard gaat, maar lang niet alle homomannen houden daarvan (in tegenstelling tot veel heteromannen). De seksuele oriëntatie zegt niets over de voorkeur voor bepaalde seksuele handelingen. Vraag altijd aan je partner wat hij fijn vindt, in plaats van te veronderstellen dat hij van dezelfde dingen houdt als jij.

Bescherm jezelf

De orale overdracht van seksueel overdraagbare aandoeningen (soa’s), waaronder ook gonorroe en syfilis, neemt toe, dus condooms zijn niet alleen bij anale seks nodig. Leg een voorraadje aan van condooms met een smaakje of van Extra Safe-condooms zodat je op elke situatie voorbereid bent.

Maak het sexy

Je kan een condoom ook op een speelse manier gebruiken. Probeer hem eens met je mond aan te brengen of streel de teelballen met je ene hand terwijl je met je andere hand het condoom aanbrengt.

Noch bij mannen noch bij vrouwen zegt de seksuele oriëntatie iets over de voorkeur voor bepaalde seksuele handelingen.

Heb zelfvertrouwen

Penissen komen in alle maten en vormen, maar als je die van jou met die van je partner gaat vergelijken, zal dat waarschijnlijk voor geen van beiden aangenaam zijn. Het maakt niet uit of je groter of kleiner geschapen bent dan je partner, wat telt is dat je samen kunt genieten.

Houd voet bij stuk

Heb nooit onbeschermde seks alleen omdat je partner erom vroeg. Doe altijd wat je zelf wilt.

Gebruik een glijmiddel

Een glijmiddel is niet alleen ideaal voor massages en voor masturbatie, maar is ook nodig als je de anale dimensie van seks wil verkennen.

Probeer verschillende technieken uit

Het is niet omdat jij iets fijn vindt dat je partner dat ook vindt. Probeer verschillende orale en manuele technieken uit om je partner naar een climax te brengen.

Masturbeer samen

Zo zie je waar je partner van geniet.

Leer je grenzen kennen

Seks gaat niet over uithoudingsvermogen. Als de penis van je partner te groot is voor jou, dwing jezelf dan niet om een diepe penetratie te accepteren. Ga bovenop zitten tijdens de seks en gebruik je handen tijdens het pijpen, zodat je de diepte van de penetratie kunt controleren.

 

2022-BE-055