Breadcrumbs

Alles over condooms

 

Condooms bieden goede bescherming tegen ongeplande zwangerschap en vele Soa’s. Zodat jij je volledig kunt richten op genieten van de seks. Niettemin, kunnen condooms ook je seksleven verbeteren. Ze kunnen een orgasme uitstellen of versnellen of voor extra stimulans zorgen met verschillende vormen, maten, noppen, ribbels en glijmiddelen.

 

Maar, wat zijn condooms?
Condooms worden om de penis gedragen om te voorkomen dat het zaad verder komt dan het condoom. Daarnaast blokkeren ze ook het overbrengen van een heleboel soorten soa’s. Ze zijn er in verschillenden soorten: dun, dik en geribbeld en ze zijn ontworpen om om een heel scala aan maten en vormen te passen. Condooms worden meestal van latex gemaakt, maar ze kunnen ook van polyisopreen gemaakt zijn. Dat laatste word vaak verkozen door mensen met een latexallergie.

 

Bescherming tegen zwangerschap

Condooms zijn ontworpen om ongeplande zwangerschappen tegen te gaan, door te voorkomen dat zaad de vagina binnen kan gaan. Condooms zijn erg effectief, wanneer je ze juist gebruikt is het risico op een ongeplande zwangerschap nog maar 2%. Zo weet je dat je je geen zorgen hoeft te maken terwijl je lekker bezig bent.

 

Bescherming tegen infecties

Met het gebruiken van condooms neemt het risico op het krijgen of doorgeven van een infectie enorm af. Omdat veel Soa’s geen symptomen hebben is vaak onmogelijk te weten of iemand (of jij) een SOA heeft zonder dat je getest bent. Dus hoe vaker je een condoom gebruikt hoe veiliger je bent.

 

Veiligheid van condooms

Ook al zijn ze heel erg dun, Durex dikste condoom is nog geen tiende van een millimeter dik, zijn condooms wel heel erg sterk. Elk Durex condoom wordt elektronisch getest en de condooms worden onderworpen aan regelmatige en strikte groepstesten. We halen steekproefsgewijs condooms uit de partij. Deze condooms blazen we op en vullen we met water om te testen of de partij aan onze hoge standaard voldoet. Wij leveren deze extra inspanningen graag zodat jij je enkel hoeft te concentreren op goede seks


Zou ik er een moet gebruiken?
Ja. Als je van plan bent om seksuele gemeenschap te gaan hebben of andere seksuele handelingen uit gaat voeren is het een zeer goed idee een condoom te gebruiken. Naast dat condooms ontworpen zijn om infecties en zwangerschappen te voorkomen kunnen ze ook zorgen voor goede seks. Praten over welke soorten condooms je kunt gebruiken opent misschien ook het gesprek over welke andere dingen jullie lekker vinden.

Een geribbeld of verwarmend condoom kan voor een extra geweldige sensatie zorgen. Een dun condoom kan jullie nog dichterbij elkaar brengen. En een uitstellend condoom kan de gemeenschap verlengen. Als je aan de slag wilt bekijk dan eens het Durex condoom aanbod