Breadcrumbs

Alles over glijmiddel

Als je van mening bent dat glijmiddelen voor mensen zijn die problemen hebben met ”natheid”, dan heb je heel wat gemist. Glijmiddelen zijn inderdaad de beste remedie tegen droogheid, zorgen ze ook voor een intense en explosieve ervaring tijdens het vrijen.


Steeds meer koppels gebruiken glijmiddelen simpelweg omdat het genot van de seks wordt verhoogd. Onderzoek bij 2000 vrouwen aan de universiteit van Indiana wijst uit dat het gebruik van glijmiddelen tijdens zelfbevrediging of vrijen met een partner tot meer genot en voldoening leidt.Of je nu vrouw, man, alleen of in koppel bent, er is altijd wel een product te vinden dat seks nog beter kan maken.

 

Waar is glijmiddel van gemaakt?

Glijmiddel wordt gemaakt van water, olie of siliconen. Producten op basis van olie kunnen het rubberlatex in condooms beschadigen, dus is het beter producten op basis van water of siliconen te gebruiken.

Glijmiddelen op basis van siliconen, zoals Durex Real Feeling, zijn populair, omdat ze niet snel uitdrogen en langer meegaan dan alternatieven op waterbasis. Glijmiddelen op basis van water, zoals Durex Play, kunnen gemakkelijk afgespoeld worden, plakken niet en kunnen worden gebruikt in combinatie met alle condooms van Durex.

 

Hoe werken ze?

Wanneer we over seks spreken geldt: hoe natter, hoe beter. Naast het verminderen van pijn, schuren of een onaangenaam gevoel bieden nieuwe generatie glijmiddelen ook andere voordelen. Van tintelend, verwarmend, tot orgasme-bevorderend (echt!) is er meer dan genoeg om uit te proberen. Test ze eerst eens uit en stel daarna aan je partner voor of hij of zij niet in de stemming is om iets nieuws te proberen in de slaapkamer. Als je je ongemakkelijk voelt bij het vragen of ze eens glijmiddelen wil gebruiken, moet je uiteraard vermelden dat je simpelweg eens iets nieuws wil proberen en dat er helemaal niets mis is. Ook al ben je vertrouwd met het gebruik van glijmiddelen, kan je altijd producten ontdekken voor een nieuwe sensatie.

Intieme massagegels, zoals de Durex Play 2 in 1 massagegel, bijvoorbeeld, kunnen overal op het lichaam gebruikt worden. Geen ongemakkelijke pauzes meer, geen zorgen dat je massageolie in contact komt met het condoom. Durex Play 2 in 1 kan veilig gebruikt worden in combinatie met de condooms van Durex.

 

Hoe voelen glijmiddelen aan?

Het ligt natuurlijk aan het product dat je gebruikt, maar de meeste glijmiddelen geven een glibberige, natte maar geweldige ervaring. Er bestaan ook veel gels met een smaakje die als normale glijmiddelen gebruikt kunnen worden, maar geven je bovendien een smakelijk extraatje als je elkaar oraal bevredigt. Verwarmende gels, zoals Durex Play Warming geven een warm gevoel en stimuleren alle zones waarop de gel aangebracht wordt. Durex Play Tingle neemt van alles wat: hij brengt een nieuwe sensatie door je te verwarmen, te verkoelen en te laten tintelen, waarbij de intieme zones zacht blijven aanvoelen. Je vindt ook gels terug die het orgasme versterken bij de vrouw en de gevoeligheid stimuleren van de clitoris. Ja hoor, er bestaat een klein flesje dat jou een intenser orgasme kan doen beleven! Zoeken jullie beiden meer opwinding, probeer dan een gecombineerd setje dat speciaal ontworpen is voor koppels : Durex Lovers Connect Pleasure Gels. De ene gel is tintelend, de andere verwarmend, en als ze samenkomen creëer je een sensatie die je gevoeld moet hebben om ze te geloven!