Breadcrumbs

Basiskennis: haar lichaam

Ken je lichaam, hou van je lichaam

Hoe beter je je lichaam kent, hoe meer plezier je kunt hebben. De meeste vrouwen laten hun vingers het werk doen, maar beter begrijpen hoe je intieme delen in elkaar zitten, helpt je om veel meer plezier te beleven.

De mons pubis

Ook wel schaamheuvel of venusheuvel genoemd. Dit is het gebied dat bedekt is met haar (of misschien ook wel niet) en dat vaak over het hoofd wordt gezien. Je hand om de venusheuvel leggen helpt niet alleen om de clitoris te stimuleren, maar als je er zachtjes op drukt, helpt dit om de clitorishoed (het vrouwelijk equivalent van de voorhuid) terug te trekken, zodat het gevoelige uiteinde bloot komt te liggen.

De clitoris

De clitoris is het centrum van vrouwelijk seksueel genot. De clitoris bevat heel veel zenuwen en reageert op de juiste stimulatie door op te zwellen, net als de schacht van de penis. De grootte, vorm en ook de gevoeligheid verschillen van vrouw tot vrouw, daarom kun je het beste zachtjes beginnen.

Als een vrouw niet veel in haar clitoris voelt, dan kan het wonderen doen als je met je tong of hand de clitorishoed naar achteren schuift om het uiteinde bloot te leggen. Wanneer deze eenmaal is blootgelegd, doe dan wel voorzichtig. Een vrouw die eerst minder sterk reageert, kan totaal anders reageren wanneer het uiteinde van de clitoris wordt gestimuleerd.

De vagina

De vagina is meestal de belangrijkste focus van seks. Het is een kanaal dat uitrekt bij opwinding om ruimte te bieden voor de vingers of penis. In tegenstelling tot de clitoris is de vagina niet bijzonder gevoelig, hoewel sommige vrouwen plezier beleven aan hun G-spot. De baarmoederhals, bovenaan de vagina, kan ook een erogene zone zijn voor sommige vrouwen. Maar doe het rustig aan, want niet iedereen vindt stimulatie daar prettig.

De vagina wordt vanzelf vochtig bij opwinding, maar sommige vrouwen kunnen wat extra glijmiddel nodig hebben, bijvoorbeeld bij een groot geschapen partner of stevigere seks.

De spierspanning verschilt per vrouw, maar elke vrouw kan haar orgasmepotentieel verhogen door haar bekkenbodemspieren te trainen (Kegeloefeningen), omdat dit de bloedtoevoer naar dit gebied net als de spierkracht en -controle verhoogt.

Er bestaan verschillende Kegeloefenmaterialen voor vrouwen, waaronder Ben Wa-balletjes, kegelvormige gewichtjes, op druk gebaseerde apparaten en op elektrische stroomstootjes gebaseerde toners (vergelijkbaar met abtoners) die een milde (pijnloze) elektrische stroom gebruiken om de spieren vanzelf te laten bewegen. Als je in de stemming bent om een aankoop te doen, blijf dan bij de betrouwbare en erkende merken die je kunt vertrouwen.

Een vrouw kan ook handmatige Kegeloefeningen doen door een vinger naar binnen te brengen en dan de spieren daar te spannen en te ontspannen totdat ze haar vinger vastknijpt, en dan knijpen en tien keer tien tellen vast te houden. Regelmatige bekkenbodemoefeningen houden je intieme delen in vorm.

Regelmatige bekkenbodemoefeningen houden je intieme delen in vorm.