Breadcrumbs

Betere seks dankzij goede communicatie

Iedereen is verschillend, en dat is wat het leven veel spannender maakt. Dit is wat ons aanspoort elkaar beter te leren kennen. Of het nu met een langdurige minnaar of een nieuwe partner is, je kan elkaar veel beter leren kennen door seks. Ondanks dit vinden mensen het nog steeds niet gemakkelijk om over seks te praten. Wat je verlangens ook zijn, de eerste stap naar het realiseren van je wensen is om erover te spreken met je partner. 
Vaak zijn er twee redenen dat mensen niet wensen te praten over hun fantasieën:

Ze zijn een gever

Bepaalde mensen hebben seks met de gedachte dat hun enige doel is om genot aan te bieden. Dat kan uit gulheid zijn, of omdat ze trots zijn wanneer ze hun partner goed bevredigen of omdat ze zichzelf als seksuele martelaar zien. Over hun eigen seksuele moraal praten ze niet, omdat ze voorrang geven aan de behoeftes van hun partners. Indien dit bekend klinkt, moet je misschien je aanpak eens opnieuw overwegen. Wees nooit bang om af en toe wat egoïstisch te zijn en praten waarover je zin hebt tijdens de seks. Probeer dus het evenwicht te herstellen dankzij klare communicatie. Zorg er zeker voor dat je partner zich niet voelt als ..  

Ze zijn met een nemer

Zoals te lezen in het bovenstaande, is de seksuele rol van sommige om te geven, maar voor sommige van hen zou dit niet hun eerste keuze zijn. Sommige mensen vinden dat ze niet kunnen praten over hun verlangens en fantasieën, omdat hun partner niet ontvankelijk voor het idee zou zijn. Als je denkt dat je je partner in deze positie plaatst, onderneem dan meteen actie. Spreek met je partner en zorg ervoor dat ze je precies en eerlijk vertellen wat ze willen in de slaapkamer. Het hoeft natuurlijk niet zo dramatisch te zijn, maar probeer er simpelweg over te praten bij de volgende gelegenheid. Ook als je het gevoel hebt dat je partner zich egoïstisch gedraagt, moet je hierover praten. Als je gelooft dat je wat dominanter kan zijn, doe dat en wees assertiever: zeg tegen je partner wat je wil en vraag het niet. Indien dit je wat te hevig lijkt, probeer er dan subtiel over te praten in een privégesprek, maar hou het luchtig, en zorg ervoor dat je serieus overkomt. Zodra ze het plezier van genot meemaken, zal het evenwicht zich vanzelf weer herstellen.

Communicatie is één van de belangrijkste instrumenten voor betere seks, dus zorg dat jij en je partner helemaal open met elkaar communiceren over jullie fantasieën en verlangens. Dit is erg belangrijk omdat het perfect mogelijk is dat je partner niet dezelfde verlangens en fantasieën als jij deelt, en dit is hun recht. Introduceer nooit iets nieuws zonder het vooraf te bespreken. Zeker als je denkt dat “de buitenwereld” je seksuele voorkeuren als bijzonder zal beschouwen. Je mag er zeker van zijn dat klare communicatie en elkaars verlangens kennen zal leiden tot betere seks, voor jullie beiden.