Breadcrumbs

Betere Seks voor Haar: maak kennis met de Erogene Zones

Laat je partner alle mogelijkheden ontdekken van seksueel genot. Hoe? Het is allereerst belangrijk om gebruik te maken van extra seksuele sensaties, wat betekent dat je de erogene zones van het lichaam moet kennen.

We hopen alvast dat je de overduidelijke zones reeds kent, maar er bestaan andere plekken die je misschien niet had verwacht. Hieronder volgt een kort lijstje, met daarbij de nodige informatie over waarom ze precies belangrijk zijn. We geven uiteraard ook tips mee zodat je kan weten hoe je deze zones stimuleert en haar (soms hem) wild kan maken. Hoe goed je ook denkt dat je je partner kent, elkaar lichaam exploreren hoeft nooit te stoppen en het help altijd om een gids te hebben!

Vulva
Zoals we allen wellicht weten, is dit het centrum van seksueel genot bij vrouwen. Er bevinden zich in de vulva zeer veel zenuwuiteinden die haar laten genieten wanneer deze op de correcte manier worden gestimuleerd.

Anus
De anus, en het gebied errond, is erg gevoelig omdat het, net als de vulva, veel zenuwuiteinden bevat. Indien ze anale seks wil verkennen, begin met een ingesmeerde vinger en ga zo langzaam dieper. Als ze dit niet zo prettig vindt, kan een hand op de anus ook de zenuwen stimuleren.

Tepels
Dit is ook een overduidelijke, maar we herinneren je graag eraan dat de tepels extra gevoelig zijn. Dit betekent natuurlijk niet dat je er extra aandacht moet geven, maar dat je extra voorzichtig mee moet omspringen! Lichte aanraking en streling kan goed zijn, maar als je ze als harde knoppen behandelt kan het erg pijnlijk voor je partner zijn.

Lippen
Onze lippen zijn erg gevoelig voor aanraking en temperatuur. Neem dus bij het zoenen je tijd en probeer het contact zo lang mogelijk uit te stellen. Lik, zuig en bijt om de zenuwen te stimuleren wanneer je in het moment bent.

Benen
De heupen zitten vol met zenuwen die doorstromen naar de onderbenen en voeten. De binnenkant van de bovenbenen zijn erg gevoelig en kunnen gestimuleerd worden met lichte aanraking. Zo dicht bij de vulva in de buurt kan veel spanning veroorzaken. Als het moment voor lichte aanraking voorbij is, kun je dieper in de spieren werken met je vingers om de zenuwen warm te maken.

Achter de oren
De oren zijn erg gevoelig en het effect van ademen in of dicht bij het oor, kan al genoeg zijn om haar zover te krijgen. Het gebied achter de oren is ook zeer gevoelig. Houd haar hoofd vast zodat je duimen net achter haar oren rusten en wrijf erover. Dit brengt je ook in de positie van de beschermer.

Perineum 
Als we ergens heen willen, focussen we ons meestal op de bestemming en vergeten we aandacht te geven aan de reis ernaartoe. Tussen de vagina en de anus ligt de perineum, een erg gevoelig stuk huid dat de ‘perineal sponge’ bedekt en vol zit met zwellichamen, net zoals de clitoris. Dit staat ook wel bekend als de PS-spot en kan gestimuleerd worden door er van buitenaf zachtjes druk op te zetten voormind-blowing betere seks.

Onderrug 
In het ruggenmerg, het centrale punt van het zenuwstelsel, zitten de zenuwtakken die de benen en geslachtsorganen bedienen. De huid zelf is erg gevoelig en kan kwetsbaar zijn als je niet voorzichtig bent. Aanraking kan heel opwindend zijn, als je er stevig op drukt kan het schokken van genot in heel haar lichaam verzorgen.