Breadcrumbs

De beste standjes voor langer durende seks

Snel de zaken afhandelen kan goed zijn, maar dit is niet het geval bij seks. Als je je de vraag stelt hoe je een erectie langer kan aanhouden (en dus ook de tijd van het vrijen verlengt) ben je niet de enige. Een onderzoek bij 11 000 mensen toonde aan dat 21% van de mannen als na 1 minuut seks klaarkomt, en ruim 70% deelde mee dat de seks eerder ophield dan dat zij liever wilden.

Maar geen paniek, er zijn standjes die je zullen helpen het langer uit te houden en de sprint in een marathon omtoveren, voor wanneer een vluggertje niet voldoende is.

Ontspan

Sommige standjes stellen je in staat om je meer te ontspannen, zoals deCowgirl, en geven je bovendien meer controle over je opwinding. Je staat minder onder druk en kan je extra concentreren op je erectie.  Als je opgewonden geraakt kan je proberen je bekkenspieren op te spannen, waardoor je de controle terug krijgt.

Aarzel ook niet om even een pauze te nemen als je te dicht in de buurt van een orgasme komt – neem de tijd om elkaar te zoenen, of richt je een tijdje op je partner voordat je weer verder gaat. Een aantal minuten lang rustig diep in- en uitademen, voor en tijdens de seks, kan je ook helpen om het langer vol te houden, omdat het je zowaar dwingt je te ontspannen. Zo kun je je orgasme uitstellen met een paar o zo belangrijke minuten.


Vrouwen bovenop

Standjes waar de vrouw bovenop zit op ligt, kunnen een groot verschil betekenen voor het uithoudingsvermogen van de man. Je wordt minder geprikkeld, en moet ook je gewicht niet ondersteunen waardoor je op je gemak kan liggen, genieten en ontspannen van het moment. Als je vraagt aan je partner om wat rustiger aan te doen, kan dat zeker omdat zij de controle behoudt over de intensiteit.

 

Zit het uit

Je kan ook standjes uitproberen waar het moeilijk is om snel te bewegen en een hoog tempo aan te houden. Je kan met je benen over elkaar zitten, met je partner op je schoot, en genieten van een diepe penetratie. Het is echter meer verleidelijk om het rustig aan te doen en een tijdlang enkel te zoenen. Ook als je in de verleiding komt om wat sneller te gaan, dwingt deze positie je om het kalm aan te doen.

Niet te diep

Seksstandjes waarbij je je partner diep moet penetreren en diepe stootbewegingen moet maken moet je beter vermijden, omdat deze standjes je vaak sneller doen klaarkomen.Doggy style,bijvoorbeeld is hier zeker niet aan te raden. Probeer daarom eens deLazy doggy(die lijkt op doggy style, maar waarbij jullie gaan liggen zodra jullie de houding hebben aangenomen), die veel ontspannener is. Deze positie is rustig en sensueel, waarbij de opwinding van een penetratie langs achteren behouden blijft, maar de intensiteit niet extreem hoog is waardoor je niet zo diep kan gaan. Maak kleine bewegingen en probeer in het begin slechts een paar centimeters te penetreren.