Breadcrumbs

De drie voordelen van je lichaam leren kennen

Zelfbevrediging. Zo, het hoge woord is eruit. Hoewel het nog steeds een beetje een taboe is, doen de meeste mensen het. Volgens een Amerikaans onderzoek geeft 94% van de mannen en 85% van de vrouwen toe wel eens te masturberen. Maar wat je misschien niet weet, is welke voordelen dit kan hebben.

 1. Hoe je je lichaam kunt leren kennen (en waarom dat goed voor je is)
  Wat belangrijk is voor je zelfvertrouwen en je bewustzijn op seksueel gebied, is dat je leert wat je fijn vindt. Zelfbevrediging geeft je deze mogelijkheid en je kan zo ontdekken waarvan je opgewonden wordt. Het zelfvertrouwen dat je hieruit schept kan je helpen om goede seks te hebben.
  Waar beginnen dan? We zijn allen verschillend op seksueel vlak, dus is het het beste om een aantal verschillende dingen eerst uit te proberen. Eens je gevonden hebt wat je leuk vindt, blijf dan oefenen tot je de stimulatie ervan perfect onder de knie hebt. Of je dat nu doet met je hand of een speeltje (of allebei), gun jezelf alvast voldoende tijd om te experimenteren! Glijmiddel kan geweldig zijn bij masturberen, omdat ze je verschillende sensaties laten ervaren en de spanning verhogen.

 2. De voordelen van zelfbevrediging voor seks
  Zelfbevrediging kan mannen helpen om voortijdig klaarkomen te voorkomen. Als je jezelf tijdens het masturberen traint om het klaarkomen zo lang mogelijk uit te stellen, zal dit ook zijn vruchten afwerpen als je seks hebt met je partner. Probeer de grens elke keer iets te verleggen – als je het bijvoorbeeld een minuut uithoudt, probeer dit de volgende keer dan met 10 seconden te verlengen en kijk in hoeverre dit lukt. De kans op voortijdig klaarkomen is groter als er een langere periode tussen twee orgasmes zit, dus zie het als een oefening om jezelf tot het uiterste te drijven!
  Bij vrouwen verhoogt zelfbevrediging de hoeveelheid afscheiding, wat de bloedtoevoer in dit gebied doet toenemen. Dit alles zorgt ervoor dat seks lekkerder aanvoelt, waardoor je het vaker zult willen doen.

 3. De voordelen van samen masturberen
  Als je samen met je partner masturbeert kan dit een zeer goed beeld geven van wat jullie ervaren of definiëren als goede seks. Kijk goed toe wanneer je partner bezig is (oogcontact alleen al kan jullie gek maken) en je zult gauw iets leren. Het is ook veel makkelijker om je partner te laten zien wat je fijn vindt, in plaats van het te leggen (aarzel niet om seksspeeltjes, glijmiddelen en pleasure gels te introduceren). Als hij of zij ziet hoe jij jezelf helemaal laat gaan, zal je partner je maar al te graag helpen dit nogmaals te beleven. Samen masturberen kan jullie band versterken en het gevoel van intimiteit vergroten, wat zich zal vertalen in opwindendere seks.