Breadcrumbs

De Durex gids voor seksspeeltjes: vibrators

 

Wanneer we opgewonden raken, gaat er een rilling door onze lichaam. Maar geraken we ook opgewonden door een rilling? De meest voorkomende seksspeeltjes zijn vibrators en dildo’s. Vaak worden ze omschreven als “persoonlijke stimulators. Dat is misschien grappig, maar dat is exact waarvoor ze werden uitgevonden.

De eerste vibrator is ontwikkeld in de 19e eeuw om spier- en gewrichtspijn te verhelpen. Of geloof je het verhaal dat Cleopatra de eerste vibrator heeft uitgevonden door een holle kalebas te vullen met boze bijen?

Deze Victoriaanse vibrators vervulden algauw een precieze rol. Zo werden ze gebruikt door ondernemende artsen om ‘paroxysmale stuiptrekkingen’ op te wekken bij vrouwen die door hysterie getroffen werden. Later werd gerealiseerd dat deze stuiptrekkingen eigenlijk vrouwelijke orgasmes waren, die op medisch vlak lange tijd werden genegeerd.

De kennis en technologie hebben zich sindsdien gelukkig sterk ontwikkeld. Tegenwoordig kan je vibrators in alle vormen en maten krijgen, die elk een eigen doeleinde nastreven. We geven je een kort lijstje mee om een beter idee te geven wat er te proberen valt, voor jezelf of als koppel.

De Staf
De staf is een woord dat gebruikt wordt voor vibrators die extern worden gebruikt. Het trillend oppervlak is groot en meestal rond, en zijn aan een plastic handvat bevestigd. Ze zijn grotendeels overeen met de eerste vibrators, gekeken naar de design en het doel. Ze zijn meestal elektrisch en ze kunnen extreem sterk zijn.

Butterfly
De butterfly vibrators worden vastgebonden en kunnen daardoor langdurig de clitoris stimuleren. Ze hebben hun naam te danken aan de vleugels aan weerszijde waarmee men ze kan vastbinden. Deze vibrator kan zowel tijdens het masturberen (bij clitorale stimulatie) als tijdens seks met penetratie worden gedragen. Door het langdurige contact met de clitoris, kan men zelf of de partner de sterkte en ritme van de vibrator instellen.

Bullet
Bullet vibrators zijn heel klein, maar kunnen veel impact hebben. De grootte maakt ze zeer veelzijdig. Ze kunnen extern gebruikt worden om clitoris of penis te stimuleren, of ze kunnen gebruikt worden om te penetreren als ze daarvoor ontworpen zijn. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor extra sensatie tijdens de masturbatie. De Durex Delight maakt gebruik van slechts één AAA batterij. Dat is net weer wat zuiniger dan twee batterijen!

De Dildo
De dildo is het meest voorkomende en klassieke seksspeeltje. De penetrerende dildo is glad of heeft een bepaalde structuur, en heeft vaak de vorm van een penis. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala van materialen. Een dildo kan de spieren rond de vagina sterk stimuleren maar ook de gevoelige gebieden binnen de vagina. Bepaalde dildo’s zijn speciaal gemaakt voor anale activiteiten, anderen zijn dan speciaal gemaakt om de G-spot te bereiken.

De Ring
Vibrerende ringen worden gedragen door de man rond de basis van de penis en hebben een aantal doeleinden. Ten eerste houdt de strakheid van de ring het bloed op zijn plek, waardoor een erectie voor een langere tijd blijft. De trillingen zullen hem stimuleren, en kunnen ook opwinding toevoegen voor haar. Wanneer de ring bovenaan de penis geplaatst wordt, kan het ook contact hebben met de clitoris tijdens diepe penetratie, waarbij jullie beiden tot een climax gebracht worden. Er zijn vele opties waarmee je kunt experimenteren, zoals Durex ’s Play Vibrations en Little Devil.

Rabbit
De rabbit-dildo heeft ook zijn eigen vorm, maar het bezit ook een extra arm die druk en trillingen kunnen overbrengen op de clitoris tijdens de penetratie. Zijn naam heeft deze dildo te danken aan twee knooppunten van de stimulator die lijken op de oren van een konijn