Breadcrumbs

Durex’ handleiding in glijmiddelen

Niet alleen is een glijmiddel een hulpmiddel tijdens het vrijen, het is een leuke manier om meer plezier te beleven in de slaapkamer en een andere dimensie toe te voegen aan je seksleven.

Een glijmiddel kan je vele verschillende sensaties geven, van verwarmend tot verkoelend. Je kunt ze allemaal eens uittesten! We kunnen je echter wat begeleiden in je keuze door je enkele aanbevelingen en ideeën mee te geven. We proberen in dit artikel de sensaties zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven, zodat je alvast een idee krijgt van wat je zou kunnen voelen.

Verwarmend

Vanaf het moment dat verwarmende glijmiddelen en pleasure gels contact met je huid hebben, beginnen ze al warmer te worden. Dit kan een zeer opwindende werking hebben, vooral als je partner het op je huid aanbrengt. Denk er aan te beginnen met een kleine hoeveelheid gel, en bouw het rustig op als je nog niet zo vertrouwd bent met het gebruik van pleasure gels. Voor degenen die het reeds kennen: al eens geprobeerd erop te blazen? Door het koelte-warmte verschil wordt het gevoel nog intenser.

Verfrissend

Aan de andere kant bestaan ook glijmiddelen met een verkoelend effect. Dit klinkt misschien wat tegenstrijdig omdat het meestal overheteseks gaat, maar de koelte die je van dit glijmiddel krijgt geeft je zelfs het gevoel dat er rillingen over je rug lopen. We kunnen het warm ( ;-) ) aanbevelen tijdens het voorspel, omdat het tijdens de seks misschien voor verwarring kan zorgen in combinatie met verwarmende gels. Maar goed, wat is seks zonder wat te experimenteren?

Smaakjes

Pleasure gels met een smaakje kunnen je seksleven al wat meer pit geven. Voor sommigen kan het de orale seks wat aangenamer maken omdat het anders is dan de gewone geuren en kleuren van seks. De glijmiddelen mét smaakjes van Durex zijn er in verschillende fruitsmaken, zoals de kerssmaak. Ze zijn op waterbasis en speciaal ontworpen om een lekker smaakje te hebben. Probeer een kleine hoeveelheid op je tong vooraleer je een stap verder gaat!

Soepel/gevoelig

Niet zo bekend als zijn smaakvolle broertje, is Durex Sensilube. Dit glijmiddel is het meer intieme glijmiddel, ontworpen voor degenen die wat droogte ervaren tijdens of voor het vrijen. De pH is afgestemd op de natuurlijke balans en voelt niet koud aan als je hem opbrengt. Het zorgt voor je intieme zones, zodat je er klaar voor bent om van elkaar te genieten.

De glijmiddelen van Durex zijn condoomvriendelijk, dus heb geen angst en probeer de gewoon de pleasure gel die je aanspreekt. Veel van de glijmiddelen zijn op waterbasis, makkelijk te wassen en laten geen vlekken achter. Veel plezier met het experimenteren met Durex!