Breadcrumbs

Durex seksstandjes: intiem

Lepeltje-lepeltje
Lepeltje-lepeltje liggen wordt vaak gedaan aan het begin of het einde van een sessie, of simpelweg om intiem te zijn met elkaar. Wanneer je je partner dicht tegen je aan voelt, voel je een lichamelijk en emotionele band. Waarom dan lepeltje-lepeltje degraderen tot iets dat enkel voor of na de seks gebeurt? Deze positie biedt namelijk ook geweldige mogelijkheden tot penetratie. “Spooning” was in 2013 een van de meest opgezochte termen op internet in Engeland, dus dat belooft!  

Hoe je het doet:
Zij ligt op haar zijde met haar knieën licht gebogen en hij ligt achter haar met gebogen knieën achter die van haar. Hij houdt haar heupen vast en duwt ze tegen hem aan, waarbij hij van achter in haar komt.

Voordelen: 
Deze positie maakt het mogelijk om haar hele lichaam te strelen en veel lichaamscontact te genieten. Deze methode leidt tot langzame en intense seks, omdat de stand en de diepte van penetratie gecontroleerd kunnen worden doordat druk gezet kan worden op de gevoelige achterkant van de vagina.

Nadelen:
Zoenen is in deze positie niet eenvoudig, maar ook niet onmogelijk. Zij kan het eveneens moeilijk vinden om in het moment te blijven, en het gevoel hebben dat ze daar simpelweg bijligt zonder oogcontact te maken.

Alternatief:
Hij ligt op zijn rug, benen recht en bij elkaar, armen langs zijn lichaam. Zij ligt op hem, waarbij zij hem in haar begeleidt. Het meeste van haar gewicht is op hem en wordt ondersteund door haar armen. Dan sluit ze haar benen waarbij ze op hem rust, en glijdt op en neer. Dit is bijna net zo dicht op elkaar als bijspooning, maar het biedt de mogelijkheid om oogcontact te maken. Omdat zij haar benen dicht kan doen, spannen alle spieren rondom de vagina aan. Een voordeel voor hem en haar.

De lap dance
Dit standje heeft deze naam meegekregen vanwege de gelijkenissen met de bewegingen van schootdanseressen. Deze dans probeert intense intimiteit en seksualiteit te creëren zonder oogcontact. Wanneer het gecombineerd wordt met seks kunnen intimiteit en diepe bevrediging van penetratie tezamen komen.

Hoe je het doet:
Hij zit op de rand van het bed en zij knielt op het bed, met haar benen en armen om hem heen. Dan brengt zij zichzelf omlaag, waardoor hij in haar komt.

Voordelen:
Zij beschikt over de controle in deze situatie en kan zowel het ritme als de diepte van de penetratie bepalen. Beide partners kunnen elkaar (of henzelf) aanraken voor stimulatie. Deze positie kan erg intiem zijn omdat er talloze mogelijkheden zijn om te zoenen, oogcontact maken of knuffelen. Dit wordt na een tijdje erg intens.

Nadelen:
Dit vereist veel spierkracht van haar omdat ze zichzelf op en neer tilt met haar benen. Het langdurige oogcontact kan ook te intens worden waardoor de partner(s) erg zelfbewust of oncomfortabel raken.

Deze positie vereist redelijk wat spierkracht van haar omdat ze zich herhaaldelijk op en neer moet tillen met haar benen. Het langdurige oogcontact kan ook té intens zijn, wat ervoor zorgt dat de partner(s) oncomfortabel of zelfbewust raken.

Alternatief:
Draai het om! Hij zit in dezelfde positie, maar zij zit op zijn schoot terwijl ze licht naar voren leunt. Dit heeft de fysieke voordelen van de lap dance, maar gebruikt andere spieren in haar benen en breekt het oogcontact. Hij zit ook minder vastgezet, waardoor hij een actievere rol kan spelen in de positie. Dat bekent ook dat hij druk kan zetten op andere delen van de vagina en makkelijker de clitoris kan bereiken voor stimulatie. So mix it up!