Breadcrumbs

Even iets gemakkelijks aantrekken

Condooms: de feiten

Condooms en vrouwencondooms zijn de enige voorbehoedsmiddelen die beschermen tegen soi's. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, smaken en soorten, en sommige kunnen helpen om het mannelijk orgasme te vertragen of het plezier voor beiden te verhogen.

Het is gemakkelijk om een condoom op de juiste manier te gebruiken. Neem condooms altijd mee in een blikje of condoomhoesje, in plaats van in je portemonnee of tas, omdat ze anders kunnen beschadigen. Lees de aanwijzingen op de verpakking en controleer de uiterste gebruiksdatum.

Allebei de partners kunnen het condoom omdoen, maar was eerst je handen. Dit helpt om het hygiënisch te houden. En als je met massageolie of iets anders vettigs (slagroom...?) hebt gespeeld, verwijdert het handen wassen ook oliën die er anders voor zouden kunnen zorgen dat het condoom scheurt.

Doe het condoom om voor je werkelijk begint, zodat je veilig je gang kan gaan tijdens het voorspel (maar wacht niet te lang, je wilt niet dat het condoom uitdroogt).

Scheur de verpakking open vanaf de gekartelde rand. Kijk uit met nagels, tanden en scherpe dingen zoals sieraden en piercings. Je wilt het condoom niet scheuren.

Controleer of de rand aan de buitenkant zit, anders zit het condoom binnenstebuiten. Als je er niet zeker van bent, blaas dan zachtjes in het condoom. Het condoom rolt dan een beetje af, zodat je gemakkelijker kunt zien wat de juiste kant is.

Houd het condoom bij het puntje dicht zodat er geen lucht in het condoom zit. En terwijl je het topje blijft vasthouden, leg je het condoom op de bovenkant van de penis en rol je het met je andere hand af.

Als je voelt dat het condoom tijdens het vrijen terugrolt, moet je het meteen weer goed afrollen. Als het helemaal afglijdt, moet je stoppen met wat je doet, het condoom afdoen en een nieuw condoom omdoen.

Wanneer de man is klaargekomen, houd de condoomrand goed vast en trek de penis terug terwijl deze nog stijf is. Doe dan het condoom af, leg er een knoop in, doe er een zakdoekje omheen en gooi het dan in de vuilbak (nooit in de wc gooien! - denk aan het milieu). Gebruik nooit een condoom voor een tweede keer: als je denkt dat het een lange nacht wordt, zorg dan dat je voldoende bij je hebt.

Nog onduidelijk? Bekijk hier hoe je een condoom omdoet.

Gebruik een condoom nooit voor een tweede keer: als je denkt dat het een lange nacht wordt, zorg dan dat je voldoende bij je hebt.