Breadcrumbs

Heel veel liefde

Romantiek in je relatie brengen

In het begin van je relatie komt de romantiek vanzelf, maar na verloop van tijd is het gemakkelijk om elkaar als vanzelfsprekend te nemen. Wanneer de romantiek verdwijnt, verdwijnt de seks er meestal ook. Maar als je moeite doet om je partner te verleiden, hoelang je ook al samen bent, dan is de kans groter dat je het vuur brandend kan houden.

  1. Spreek een 'date night' af: Reserveer tijd alleen voor jullie twee. En kies om de beurt wat je gaat doen om het interessant te houden. Kies een regelmatige datum, bijvoorbeeld elke dinsdag, en verander dat dan ook niet meer. Je relatie moet af en toe prioriteit krijgen in je leven. Je kunt beter een maandelijkse date night hebben waar je je altijd aan houdt, dan een wekelijkse die steeds wordt verschoven of die niet doorgaat.

  2. Luister naar elkaar: In het begin van een relatie praat je vaak veel met elkaar en ontdek je gedeelde interesses en passies. Na verloop van tijd is het gemakkelijk om niet meer naar je partner te luisteren en te vergeten waarom je in de eerste plaats voor hem of haar viel. Maak elke dag tijd om met elkaar bij te praten en toon respect voor je partner door met aandacht te luisteren naar wat hij of zij vertelt. Mensen veranderen en groeien en je kunt alleen samen groeien door werkelijk naar elkaar te luisteren.

  3. Doe dingen zonder elkaar: Dit is zeker belangrijk als je samenwoont. Als je je vrienden altijd samen ontmoet of alleen maar tijd met elkaar doorbrengt, is de kans groter dat je je gaat vervelen, omdat het gemakkelijk is om te denken dat je alles al weet wat je partner wil zeggen. Zorg voor een evenwichtig sociaal leven door in je eentje tijd met vrienden door te brengen, en tijd alleen, en de kans is veel groter dat je over tien jaar je partner nog steeds opwindend vindt.

  4. Maak elke dag romantisch: Sommige mensen bewaren de romantiek voor Valentijnsdag en verjaardagen en dergelijke, maar dit legt te veel druk op die dagen om 'perfect' te zijn. Doe in plaats daarvan elke dag iets waardoor je partner zich speciaal voelt. Of het nu een briefje op het kussen is wanneer je naar je werk gaat, het favoriete eten van je partner koken of gewoon een gemeend complimentje geven, elke dag een beetje romantiek leidt tot heel veel liefde.

  5. Sluit compromissen:Romantiek gaat niet alleen over rozen en pralines. Soms is de meest romantische optie zonder wrok je partner zijn of haar zin geven, maar dan moet dit natuurlijk wel beide kanten op werken op de lange termijn.
Doe elke dag iets waardoor je partner zich speciaal voelt.