Breadcrumbs

Leuk voor een nacht

De do's en don'ts van wisselende contacten

Relaties kunnen geweldig zijn, maar af en toe is dat niet de situatie waarin je verkeert. Misschien wil je je concentreren op je werk, hobby's of vrienden. Misschien wil je je nog niet settelen, of ben je op zoek naar een vakantieliefde. Seks hoeft niet altijd gebonden te zijn, maar als je een beetje oplet, kan het een stuk leuker zijn.

  1. Bescherm jezelf: elke nieuwe partner brengt nieuwe seksuele gezondheidsrisico's met zich mee. En geen condoom gebruiken, is vragen om moeilijkheden (en misschien een baby). Vergeet niet, van orale seks kan je net zo goed een seksueel overdraagbare infectie (soi) krijgen.

  2. Controleer en leer: let op andere signalen van soi's, zoals ontstekingen, zweertjes en pijn tijdens seks. Condooms beschermen niet tegen alle soi's. Gebruik je hersens eerst, vóór je je lichaam gebruikt. Bij twijfel: niet doen.

  3. Laat je regelmatig testen: van veel soi's zie je geen symptomen, dus je laten testen is de enige manier om zeker te weten dat je niets hebt.

  4. Draag een emotionele condoom: als je op zoek bent naar seks om je geliefd te voelen of om je zelfvertrouwen een boost te geven, dan zullen wisselende contacten waarschijnlijk niet helpen. Je kunt jezelf ten slotte net zo gemakkelijk een orgasme bezorgen zonder liefdesverdriet. Doe alleen aan vrijblijvende seks als je er niet verdrietig van wordt.

  5. Bescherm je reputatie: als je kiest voor wisselende contacten, zullen sommige mensen je ervoor veroordelen. Denk goed na over met wie je praat over je levenswijze, maar luister wel als je vrienden zeggen dat ze zich zorgen maken over je gedrag.

  6. Blijf gezond: met een onbekende naar huis gaan, brengt risico's met zich mee. Zorg dat een vriend(in) weet waar je naartoe gaat, met wie je gaat en wanneer je terug zal zijn. En neem geen onbekenden mee naar je eigen huis. Anders is de volgende ochtend je telefoon misschien verdwenen. Of erger.

  7. Wees eerlijk: liegen om iemand in bed te krijgen, is geen eerlijk spel en kan tot problemen leiden. Of het om een reputatie gaat of een huilende ex, liegen om seks te krijgen, leidt tot vervelende situaties.

  8. Kies voorzichtig: als je iemand kent, is de kans groter dat er wederzijds vertrouwen, genegenheid en respect is. En dat zorgt voor betere seks. Kies echter niet iemand die verliefd op je is voor eenmalige seks. Dat is niet echt eerlijk tegenover hem of haar.

  9. Respecteer de ander: vrijblijvende seks gaat over twee mensen die samen plezier maken, dus zorg dat de ander er net zo veel plezier aan beleeft als jij.

  10. Respecteer jezelf: doe alleen aan vrijblijvende seks als je eigenwaarde er niet onder lijdt. Na gezonde seks voel je je niet slecht achteraf. Als dat wel zo is, denk dan na of dit de juiste manier is voor jou om seks te hebben.
Vrijblijvende seks gaat over twee mensen die samen plezier maken, dus zorg dat de ander er net zo veel plezier aan beleeft als jij.