Breadcrumbs

Seks, liefde en blauwe ballen

Seksmythes doorprikt

Veel mensen generen zich om eerlijk over seks te praten. We doorprikken een aantal vaak voorkomende mythes en geven je de waarheid (En nee, je partner heeft waarschijnlijk geen penis van 35 cm.).

Ik ben niet normaal

Harige tepels, hangende borsten, scheve ballen... iedereen heeft zijn onzekerheden. En dan is er nog wat en wie je opwindend vindt... Maar de kans is groot dat je veelal dezelfde zorgen hebt als andere mensen - die ook te schuchter zijn om erover te praten - en dat je daarnaast enkele unieke kronkels hebt. Normaler wordt het niet.

Je kan niet zwanger worden als je staand seks hebt/tijdens je menstruatie/de eerste keer dat je seks hebt

Elke keer dat je seks hebt, kan je zwanger worden. Dus doe het elke keer veilig, tenzij je een baby wilt. Sperma kan enkele dagen in het lichaam overleven en er is maar één zaadje nodig om iemand zwanger te maken. Het (vrouwen)condoom werkt prima voor veilige seks en beschermt tegen soi's (seksueel overdraagbare infecties). Nog beter is het als je condooms gebruikt samen met andere voorbehoedsmiddelen om extra beschermd en soi-vrij te blijven. Als je moeite hebt met condooms, probeer dan eens een andere maat zoals Close Feel of Comfort Fit. Ga voor meer informatie naar Brook (http://www.brook.org.uk/) of de Family Planning Association (http://www.fpa.org.uk/)

Als je van iemand houdt, moet je seks hebben

Iemand onder druk zetten om seks te hebben voordat hij of zij er klaar voor is, is geen liefde. En het hebben van seks, is ook geen 'bewijs' van liefde. Iedereen is er klaar voor wanneer hij of zij er klaar voor is (en een enkeling voelt zich er nooit klaar voor). Doe het dus in je eigen tempo.

Orale seks is veilig

Hoewel je niet zwanger kan worden van orale seks, kan je er wel een soi van krijgen, zoals gonorroe, herpes en chlamydia. En het aantal oraal overgedragen soi's neemt tegenwoordig toe. Gebruik voor veiligere orale seks condooms met een smaakje voor mannen en een beflapje voor vrouwen; beide kun je gemakkelijk online kopen. Geef geen orale seks op het moment dat je een koortslip hebt, dit is namelijk een vorm van herpes en het is besmettelijk.

Een man kan dood gaan aan 'blauwe ballen' als hij geen seks heeft

Geen seks hebben, is niet schadelijk voor mannen of vrouwen. Je voelt je misschien gefrustreerd, gespannen of geil, maar hoewel je de pijn echt kan voelen, is het niet schadelijk. Masturberen helpt om de frustratie te verminderen. Laat je vingers dus het werk doen...

Hoewel je niet zwanger kan worden van orale seks, kan je er wel een soi van krijgen