Breadcrumbs

Seksspeeltjes: werken libido verhogende middelen?

Nee.

Zo simpel is het.

Tenminste, niet op de manier die je misschien zou denken.

Hoewel je bij seksspeeltjes niet direct aan voedingsmiddelen denkt, kun je wel degelijk profiteren van traditionele producten zoals oesters, vijgen, pepers en chocolade. Ze hebben allemaal verassende voordelen om in de slaapkamer te gebruiken!

Oesters

Oesters schieten je waarschijnlijk meteen te binnen als je denkt aan afrodisiaca in de rol van seksspeeltjes, omdat ze veel in films en op televisie te zien zijn. Duizenden jaren hebben ze een romantische reputatie genoten, lang voordat er enig wetenschappelijk voordeel onderzocht kon worden, en de beschreven krachten zijn gebaseerd op hun verschijning en gelijkenis met… nu ja, dat kan je wel raden.

Desondanks zijn ze millennia lang erg nuttig geweest. Oesters bevatten zeer hoge doseringen zink en foliumzuur, die belangrijk zijn bij de productie van sperma. Daarbij is het een feit dat oesters vaak als luxueus voedsel ervaren worden (en regelmatig gepaard gaan met champagne) en een beetje decadentie kan je libido ten goede komen.

 

Vijgen

Vijgen zijn een ander beroemd afrodisiacum, vereerd in bijna elke cultuur in de historie omdat ze er uitzien als een zeer bepaald lichaamsdeel. Ja hoor, je weet wel waarover we spreken (zie hierboven).

Maar in dit geval ontmoet vorm toevallig ook functie; vijgen zijn gevuld met anti-oxidanten, flavonoïden en kalium, die allemaal gunstig zijn voor circulatie.

Pepers

Pepers lijken wel een beetje op het mannelijke geslachtsorgaan, maar over vele groenten en fruit kunnen we hetzelfde zegen. Pepers gaan echter een stapje verder. Bij het eten van een peper ontstaan er verschillende reacties in het lichaam. Endorfine komt vrij waarvan je een goed gevoel krijgt, de lichaamstemperatuur stijgt, je hartslag verhoogt en je begint ook te zweten. Dit zijn net de symptomen van seksuele opwinding. Onthoud je wel bij het eten van pepers want als je er naar uitkijkt om je partner oraal te bevredigen, kan de capsaïcine van de pepers zeer irriterend zijn voor gevoelige gebieden!

 

Chocolade

Van alle producten die het libido naar verluid stimuleren, is chocolate het voedingsmiddel dat deze eigenschap écht bezit. Het smeltpunt ligt net onder de lichaamstemperatuur, waardoor je een nauwe verbinding hebt met het lichaam. Nog meer als je het van je partners lichaam eet.

In chocolade vindt men serotonine terug, een stof die gelinkt is met gevoelens van euforie. Er wordt gezegd dat Montezuma (de laatste heerser van de Azteken), vijftig kopjes chocolade per dag dronk wegens de seksuele eigenschappen die het bevat. Je begint best met een reep of twee en kan van daar eventueel opbouwen. Libido verhogende etenswaren als seksspeeltjes gebruiken is een lekkere manier om eens iets nieuws te proberen!