Breadcrumbs

Spanning wegmasseren en opbouwen

De beginselen van erotische massage

Sensuele massage is een vaardigheid die absoluut de moeite waard is om te leren, omdat dit in bijna elk stadium van een relatie kan worden gebruikt. Een hoofd- of voetmassage kan helpen een mogelijke partner te verleiden en kan leiden tot intiemere strelingen wanneer de juiste verbinding is gemaakt. En het kan zelfs tot een volledige lichaamsmassage leiden wanneer een echte relatie is ontstaan. Het is zo dat een massage een partner in dezelfde mate kan ontspannen als opwinden.

Zorg er allereerst voor dat de kamer warm genoeg is, er is namelijk maar één soort rilling die je wilt opwekken. En wanneer iemand ontspant, daalt zijn of haar lichaamstemperatuur, dus zelfs wanneer je beiden je kleren aanhoudt, zorgt dit voor een prettiger ervaring. Zorg dat je warme handdoeken bij de hand hebt om de delen van het lichaam van je partner te bedekken die je niet op dat moment masseert. Als je voor een volledige lichaamsmassage kiest, kan samen in bad gaan van tevoren helpen om de spieren te ontspannen en in een sensuele stemming te komen.

Gebruik geen massageolie als je seks wilt hebben, omdat dit condooms kan beschadigen. Er zijn talloze glijmiddelen die ook bestemd zijn voor massage, waardoor je vingers gemakkelijker over het huid van je partner glijden.

Druk niet op botten omdat dit gevaarlijk kan zijn, tenzij je een getraind masseur bent. Richt je in plaats daarvan op de grote spieren van de rug, bovenbenen en billen. Begin met soepele 'effleurage'-strijkbewegingen: dit zijn cirkelvormige strelingen met de vingertoppen of handpalmen. Als je bijzonder gespannen gebieden tegenkomt, werk deze dan langzaam weg. Of als ze heel hardnekkig zijn, gebruik 'petrissage': dit is het kneden van de spieren, waarbij je je knokkels gebruikt voor sterk verkrampte gebieden. Begin zachtjes en bouw de druk langzaam op, en controleer regelmatig of je partner het fijn vindt.

Massage afwisselen met sensuelere handelingen kan een heerlijke spanning opbouwen, dus mix therapeutische bewegingen af met meer erotische strelingen. Probeer eens de schouderspieren te masseren voordat je zachtjes je vingertoppen langs de zijkant van je partners nek laat gaan, of masseer de zijkanten van de billen (waar veel spanning zich kan ophopen) en laat dan je vingers intiemere delen onderzoeken. Voor een supersexy behandeling bedek je het lichaam van je partner met glijmiddel en dan glijd je met je eigen lichaam over hem of haar heen (als je niet heel veel zwaarder bent tenminste). En vergeet vooral niet te communiceren: vraag je partner wat hij of zij lekker vindt en voer dat uit.

Hoe meer je weet over het lichaam, hoe effectiever je massage zal zijn. Zorg dus dat je genoeg weet over de grondbeginselen van de mannelijke en vrouwelijke erogene zones en de algemene anatomie, zodat je het beste weet hoe je je partner moet strelen. Een beetje kennis kan veel opleveren.

Massage afwisselen met sensuelere handelingen kan een heerlijke spanning opbouwen