Breadcrumbs

Speeltijd voor volwassen

Samen speeltjes gebruiken

Seksspeeltjes worden nu in meer slaapkamers dan ooit tevoren gebruikt. Sommige mensen vinden echter het idee ervan bedreigend. Mannen kunnen een vibrator zien als vervanging. Vrouwen kunnen zich onzeker voelen over de focus op hun eigen plezier. Speeltjes kunnen echter de intimiteit verhogen, de opwinding van de vrouw versnellen (als ze tenminste van vibraties houdt, niet alle vrouwen houden daarvan), en de 'orgasmekloof' te helpen dichten als de man vaak sneller klaarkomt dan de vrouw.

Vibrators: Deze zijn verkrijgbaar in alle maten en vormen, en verschillen in geluid/vermogen. Als seksspeeltjes nieuw voor je zijn, begin dan met de laagste stand. Het kan even duren voor je gewend bent aan vibraties. De Durex Pure Fantasy is speciaal gevormd om te G-spot te helpen stimuleren. De Durex Play-bullet is klein en stil, ideaal voor discrete spelletjes.

Dildo’s: Dezes vibreren niet, hebben meestal een fallische vorm en kunnen in een harnas worden gedragen om je partner te penetreren. Sommige hebben zuignappen zodat je ze ook in bad of onder de douche kunt gebruiken.

Pleasure rings: Dit worden ook wel penisrings of cockrings genoemd. Deze variëren van een rubber- of siliconenring die helpt het bloed in de penis te houden, waardoor de kracht en duur van de erectie wordt vergroot, tot geraffineerdere ontwerpen met een vibrerende bullet, zoals de Play Vibrations-, Little Devil- en Ultra-ringen van Durex.

Vingervibrators: Deze zijn ontworpen om vibraties aan handwerk toe te voegen. Je schuift ze over je vinger om heel precies te kunnen mikken op de fijne plekjes. De Durex Play Touch kun je in je eentje gebruiken of samen met een partner, en kan zowel bij mannen als bij vrouwen worden gebruikt. Probeer voor een extra kick eens met je vinger over het perineum of de tepels van de man te strijken tijdens orale seks.

Buttplugs: Deze zijn ontworpen voor anale seks en hebben een breed uiteind of een touwtje om ze gemakkelijk te kunnen verwijderen. Gebruik nooit iets anaal dat niet speciaal daarvoor is ontworpen.

Masturbatiesleeve: Deze zijn ontworpen om handmatige seks voor mannen te verbeteren. Sommige hebben een open uiteinde waardoor ze gemakkelijker zijn te gebruiken samen met een partner. Je kan deze dan combineren met orale seks voor een explosieve ervaring. Andere hebben een gesloten uiteinde waardoor er meer zuigkracht ontstaat. Probeer verschillende soorten om te kijken wat jij opwindend vindt.

Elke dag worden nieuwe speeltjes ontwikkeld en ze zijn al verkrijgbaar bij drogisterijen en supermarkten. Je kunt ook samen online shoppen om speeltjes uit te zoeken die jullie beide leuk vinden en dit kan een band scheppen. En een reden om met spanning de postbode af te wachten.

Speeltjes kunnen helpen de 'orgasmekloof' te dichten als de man vaak sneller klaarkomt dan de vrouw.