Breadcrumbs

Van XXX naar ZZZ

Wat kun je doen tegen seksuele sleur

Een van de meest voorkomende vragen in de probleemrubrieken is 'Hoe hou ik mijn relatie spannend?' Hoewel 'lang en gelukkig' een mooi sprookjeseinde is, vinden veel stellen het in werkelijkheid veel lastiger om passioneel te blijven op de lange duur. Probeer onderstaande technieken om de verveling weg te vagen.

  1. Zorg ook goed voor jezelf Veel mensen gaan helemaal op in een relatie door de behoeftes van hun partner voorop te zetten. Het lijkt misschien tegenstrijdig, maar dit kan een enorme afknapper zijn en een partner kan zich hierdoor opgesloten voelen. Als je gelukkig, onafhankelijk en zelfverzekerd bent, ben je veel aantrekkelijker.

  2. Zorg goed voor je partner. In het begin maak je elkaar meestal het hof. Wanneer je het hart van de ander eenmaal hebt veroverd, is het gemakkelijk de ander voor lief te nemen. Verleid je partner, met complimentjes, kleine attenties, voetmassages of iets anders waardoor hij of zij zich goed voelt.

  3. Wees actief. Libidoverlies wordt vaak in verband gebracht met leefwijze. Samen sporten laat het bloed weer stromen en zorgt dat je weer in vorm bent voor je taak.

  4. Leef gezond. Ongezonde eetgewoontes, alcohol, drugs (legaal en illegaal), slaapgebrek en een slechte conditie in het algemeen zorgen allemaal dat je libido het zwaar heeft.

  5. Zoen met elkaar. In het begin van de meeste relaties wordt er veel gezoend, maar dit wordt vaak na verloop van tijd steeds minder. Wanneer je kust, kom je in aanraking met de feromonen van je partner. Dit zijn stofjes die voor seksuele aantrekkingskracht zorgen. Je passie krijgt dus een boost.

  6. Laat jezelf zien. Verzorg je lichaam goed, zodat je er net zo goed uitziet als tijdens die eerste dates. En wees niet bang om dat te laten zien in flatterend ondergoed.

  7. Varieer. Stellen hebben de neiging om in het begin van hun relatie veel uit te proberen, maar wanneer je eenmaal hebt gevonden wat werkt, is het gemakkelijk om in een sleur te komen. Probeer nieuwe standjes uit, speeltjes, andere voorspeltechnieken of voeg kinky elementen toe. Of probeer het allemaal!

  8. Verander van rol. Veel mensen vallen in een actieve ofwel in een passieve rol tijdens seks. Verwissel eens van plaats. Als jij meestal degene bent die de openingszetten doet, moedig je partner dan aan om de eerste stap te zetten. En als je partner altijd leidt, stort je dan eens op hem of haar.

  9. Deel je fantasieën. Geweldige seks heeft niet alleen met je lichaam te maken, maar ook met je hersens. Zet die van jou dus aan het werk.

  10. Wees romantisch. Seks en liefde gaan samen. Hoe beter jij je partner kent, des te eerlijker kan je zijn op het gebied van seks. Vergeet dit niet en er is geen reden meer waarom seks niet met de dag beter zou kunnen worden.
Probeer nieuwe standjes uit, andere voorspeltechnieken of voeg kinky elementen toe