Breadcrumbs

Vanavond niet, schat

Omgaan met verschillen in libido

Verschil in libido is een van de meest voorkomende problemen die je tegenkomt in tijdschriften en op blogs. Het is al lastig genoeg om iemand te vinden die bij je past op emotioneel en levenstijlgebied. Het delen van dezelfde seksdrive wordt vaak over het hoofd gezien, maar dit hoeft geen onherstelbaar probleem te zijn.

Mensen hebben om verschillende redenen behoeft aan seks: genegenheid, bevestiging van aantrekkelijkheid en begeerlijkheid, aandacht, afleiding, stressvermindering, of gewoon orgasme. Geen van deze is goed of fout, en het is goed mogelijk dat je op maandag zin hebt in seks om de ene reden en op vrijdag om een andere. Inzicht in waarom jullie beiden seks willen, kan echter helpen om beter om te gaan met een verschil in libido.

Als je lover seks wil om de stress te verminderen, kan een massage een alternatief zijn dat voor jullie beiden aanvaardbaar is. Als het om een orgasme gaat, zijn er genoeg manieren om een man of vrouw te bevredigen zonder penetratie. Als genegenheid het doel is, dan zou een avond tegen elkaar aan in de zetel de behoefte kunnen bevredigen. En als het om bevestiging gaat, strooi dan met complimentjes.

Het is gemakkelijk om je onaantrekkelijk te voelen als je partner geen zin heeft in seks, maar het gaat meestal meer om hem of haar dan om jou. Stress, depressie, bepaalde farmaceutische middelen (legaal en illegaal) en een ongezonde levensstijl zijn slechts een paar van de redenen waarom iemand geen zin meer kan hebben in seks. Het is natuurlijk mogelijk dat je partner je niet meer aantrekkelijk vindt, maar het is veel waarschijnlijker dat hij of zij eigen problemen heeft. En het zal veel meer helpen als je meeleeft en attent bent dan wanneer je zielig en onzeker doet.

Hoewel de media een beeld schept van mannen als seksbelust en vrouwen als tegenwerkend, is in werkelijkheid de kans net zo groot dat mannen een moment hebben waarop ze niet in de stemming zijn. Open communicatie en eerlijke gesprekken helpen om beter om te gaan met verschillen in libido. Als er sprake is van diepgewortelde problemen, dan kan counseling helpen.

Het is aangetoond dat zelfbevrediging de zin in seks verbetert, dus als je voelt dat je lustgevoelens afnemen en er geen andere problemen zijn die moeten worden opgelost, dan kan het helpen om wat meer toe te geven aan zelfbevrediging om je libido een boost te geven.

Veel mensen merken dat ze in de loop van hun relatie hun interesse in seks verliezen, nadat de eerste golf van lust is vervaagd. Er zijn echter talloze manieren om de romantiek en het vuur terug te brengen in je relatie. En hoe sneller je het probleem aanpakt wanneer het de kop opsteekt, des te sneller loopt je seksleven weer op rolletjes.

Open communicatie en eerlijke gesprekken helpen om beter om te gaan met verschillen in libido.