Of jij en partner nu echte fans zijn van de Kamasutra dan wel de voorkeur geven aan jullie vertrouwde standjes, er zijn bepaalde standjes die je toch ten minste één keer zou moeten uitproberen.

Hier volgen een paar klassiekers en enkele variaties die iets creatiever en atletischer zijn:

1. Doggystyle

Een geweldige standje voor beide partners: doggystyle is niet voor niets zo populair. Het is ook heel eenvoudig: de ene partner gaat op handen en voeten staan, terwijl de andere hem van achter penetreert.

Je kunt zowel de snelheid als de diepte controleren en, meer nog, je hebt je handen vrij om te stimuleren. Voor extra genot kan je zelfs een sex toy gebruiken.

2. Lapdance

Om te beginnen heb je een stoel nodig. Je kunt elke stoel gebruiken die stevig genoeg is om het gewicht van beide partners te ondersteunen. Anders zou je ondeugende moment abrupt kunnen eindigen met splinters op plaatsen waar niemand ze wil hebben.

De ene partner zit op de stoel, terwijl de andere schrijlings op hem gaat zitten.

Dit standje is leuk als je volledig naakt bent, maar het kan nog sexyer en spontaner zijn als je gedeeltelijk aangekleed blijft.

Het is een goed standje voor de partner die bovenop zit, omdat die de hoek, diepte en snelheid van de penetratie kan controleren.

Maar het is net zo leuk voor degene die onder zit en gewoon kan genieten van het moment. De handen zijn vrij, dus kan je het lichaam van je partner naar hartenlust strelen en stimuleren.

3. Staande quickie

Het is niet voor niets dat dit standje quickie wordt genoemd. Staande seksstandjes kunnen zeer energiek en opwindend zijn, waardoor beide partners vrij snel tot een orgasme komen. Het is dus een ideaal standje als je haast hebt.

Ga met je rug tegen de muur staan voor ondersteuning en als jij of je partner sterk genoeg is, kan je proberen één of beide benen om zijn middel te rollen. Als dit niet lukt, kan een stoel of ander stabiel object je helpen je evenwicht te bewaren.

Het is een populair standje voor een spontaan ondeugend moment buiten de slaapkamer en is perfect als je haast of weinig ruimte hebt.

4. Brug

Dit is een variatie op de goede oude missionarishouding en valt bij yogaliefhebbers erg in de smaak. Voor het seksstandje brug is wat lenigheid vereist, maar het is echt het proberen waard.

In missionarishouding gaat de bovenste partner op zijn enkels zitten zodat de onderste partner haar rug kan krommen door haar voeten plat op de grond te plaatsen en haar heupen op te tillen om een lichte brug te vormen. Dit is een perfecte positie voor penetratie.

Deze nieuwe hoek kan tot intense stimulatie leiden en heeft als bijkomend voordeel dat tegelijk de dijen en billen worden verstevigd. Zo bespaar je tijd bij je volgende bezoek aan de sportschool!

5. Andromache

Andromache is ook een standje waarbij de partner bovenop meer controle heeft over de actie.

Je partner zit bovenop je, met het gezicht naar je toe, en de knieën zijwaarts gebogen. Een deel van het gewicht kan worden verlicht door iets naar achteren of naar voren te leunen en op je armen te rusten.

Als je bovenop zit, kan je helpen het orgasme van je partner uit te stellen door het ritme te vertragen, wat ook de intensiteit van je eigen orgasme kan verhogen.

Als je al deze standjes onder de knie hebt en zin hebt om meer uitdagingen aan te gaan, vind je hier enkele andere seksstandjes voor gevorderden die je aan je repertoire kan toevoegen.

RB-M-01599

Medische hulpmiddelen CE. We wijzen op het belang van condooms bij de preventie van hiv (aids) en andere soa's. Lees zorgvuldig de bijsluiter. Vraag advies aan een gezondheidsprofessional. Producent: RB Healthcare UK Ltd. 2008004. Januari 2020.