In de echte leven komt het menselijk lichaam voor in allerlei vormen en maten, en met de penis is dat niet anders. Gelukkig geldt dat ook voor onze condooms, en dus kun je altijd een condoom vinden dat goed bij jou past. En dat is essentieel!

De veiligheid van de seks en het plezier dat jij en je partner eraan beleven, wordt mede bepaald door de maat van het condoom. Je hoeft je niet te schamen als een condoom niet prettig zit of als je moeite hebt om een maat te vinden die goed past, dit komt vaak voor. Als je je niet prettig voelt met een condoom, komt dat in negen van de tien gevallen doordat de maat ervan niet geschikt is voor jouw penis. Deze gêne kan er vaak voor zorgen dat je geen erectie krijgt of dat het moeilijker is om een orgasme te krijgen*.

Als het condoom scheurt, kun je een soa oplopen of kan je partner ongewenst zwanger raken. We horen heel vaak dat condooms ongemakkelijk en onprettig zijn, maar als het condoom de juiste maat heeft, zal het de penis over de hele lengte bedekken en perfect aansluiten. En als je het correct hebt omgedaan, blijft het goed zitten tot je het zelf verwijdert.

Onze condooms zijn ontwikkeld voor verschillende penisformaten en zijn rekbaar, zodat ze goed aansluiten bij verschillende lengtes en breedtes. En aan het uiteinde is er altijd nog ruimte voor je ejaculaat. Toch denk je misschien dat geen enkel condoom goed voor jou is. Te lang, te kort, te wijd of te strak: een condoom van het verkeerde formaat kan scheuren of afglijden... en kan dan dus zijn werk niet doen.

Een te lang condoom kan zich tijdens de seks oprollen langs de penis en afglijden. Dan kan het zijn werk dus niet goed doen, maar het kan ook een flinke afknapper zijn als je halverwege je condoom moet vervangen. Aan de andere kant, als het condoom te kort is, kan de rand (aan de basis van het condoom) openscheuren tijdens de vrijpartij en afglijden. Kortom, een condoom van de juiste maat werkt beter en geeft meer plezier.

Te strak condoom

Als een condoom pijn doet, komt dat zeer waarschijnlijk doordat het te klein is en sterk wordt opgerekt om zich aan je penis aan te passen.

Veel mannen die klagen dat ze ‘niets voelen’ als ze een condoom om hebben, dragen in wezen een te strak condoom. Een dunner condoom lost dan het probleem niet op, het blijft een te klein condoom. In dit geval zijn onze Durex Originals XXL misschien een goede optie, dit zijn de langste en breedste condooms in ons assortiment. Als je condoom te klein is, loop je niet alleen het risico dat het scheurt, maar kan het ook pijn doen en zorgen dat je minder voelt. En laten we eerlijk zijn, dat is echt niet leuk.

Te ruim condoom

Bij een te groot condoom zul je zeker het idee hebben dat het te ruim zit en je penis niet goed omsluit. Als het condoom langzaam afglijdt, kan de seks ook minder prettig zijn.

Kies dan liever een kleiner condoom dat beter past, zoals de Durex Thin Feel Extra Thin of Durex Love. Deze condooms hebben een nominale breedte van respectievelijk 52 en 52,5 mm, in tegenstelling tot de standaard nominale breedte (56 mm) van Durex-condooms.

Hoe weet je welke maat condoom je nodig hebt?

Dus waar moet je naar zoeken... wat moet je voelen? Je condoom moet goed aansluiten en comfortabel kunnen worden afgerold over de hele lengte van de penis, en aan het eind moet een beetje ruimte met lucht overblijven. Een goed geplaatst condoom moet heel blijven en niet meer bewegen tot je hem niet meer nodig hebt.

Om het juiste condoom te vinden, meet je je penis in erectie en kies je de maat die bij jouw bouw past. Je moet de lengte, dikte en omtrek van je penis weten om te bepalen welk condoom voor jou het juiste is. De breedte is de dwarsdoorsnede van de penis.

Gebruik een liniaal of een meetlint.

Voor de lengte van het condoom:

Plaats de liniaal of het meetlint aan de basis van je penis in erectie, zo dicht mogelijk tegen het schaambeen. Soms kun je door je buik niet goed zien hoe lang je penis in werkelijkheid is. Meet je penis vanaf de basis tot het uiterste puntje.

Voor de omtrek van het condoom:

Gebruik een stukje touw of een soepel meetlint. Wikkel het meetlint voorzichtig om het dikste deel van je penis en noteer de maat. Als je een stukje touw gebruikt, markeer je de plaats waar de uiteinden samenkomen en meet je de lengte met een liniaal.

Voor de nominale breedte van het condoom:

Deel je omtrek door 3,14: dit is je nominale breedte.

Je kunt beter even de tijd nemen om een condoom van de perfecte maat te zoeken, dan het eerste het beste doosje uit het schap te pakken. Het belangrijkste is: wees eerlijk tegen jezelf. Test, experimenteer met verschillende condooms en glijmiddelen om het condoom te vinden waarmee jij en je partner zich goed voelen.

Welk condoom, voor welke sensatie(s)?

Ultradunne condooms

Als je een heel dun condoom met glijmiddel zoekt, kies dan een condoom uit de Nude Latex-serie: deze condooms geven je het huid-op-huidgevoel en volledige veiligheid. Ze zijn ontwikkeld voor maximaal gevoel en bieden een zeer hoog niveau van veiligheid en bescherming.

Condooms voor een natuurlijk zacht gevoel

Condooms uit de Durex Natural-serie zijn speciaal ontwikkeld voor de vagina, met een glijmiddel met een pH-waarde die is aangepast aan de vaginale flora. Het is een glijmiddel op waterbasis, dat voor 98% uit natuurlijke materialen bestaat en geen kunstmatige kleurstoffen of parfum bevat. Het is het ideale condoom wanneer je die natuurlijke zachte sensaties zoekt.

Condooms met ribbels en nopjes voor meer sensaties

Durex-condooms met ribbels en nopjes zijn ontwikkeld voor maximaal plezier bij beide partners. De textuur van condooms uit de series Orgasm’Intense en Pleasure Me geeft jullie een compleet nieuwe belevenis. De Durex Orgasm’Intense zijn voorzien van een speciaal glijmiddel met een aangenaam warm, koud of tintelend effect voor je partner.

Condooms met extra glijmiddel

Met condooms met extra glijmiddel zoals Nude Extra Lube, Thin Feel Extra Lube en Perfect Gliss kunnen de twee partners elkaar in alle rust voelen en ervaren. Van de condooms uit het Durex-assortiment bevat Perfect Gliss het meeste glijmiddel: het is een glijmiddel op siliconenbasis dat minder snel droogt dan een glijmiddel op waterbasis en is ideaal voor anale seks.

KLIK HIER OM HET PERFECTE CONDOOM TE VINDEN